Woltair spouští mobilní aplikaci, která usnadní instalaci tepelného čerpadla a fotovoltaiky. Solárníkům přinese i komplexní monitoring

Česká společnost Woltair vyvinula vlastní mobilní aplikaci pro tisíce tuzemských zákazníků, která má za cíl usnadnit celý proces instalace tepelného čerpadla nebo fotovoltaické elektrárny. Majitelům solárních elektráren zároveň přinese kompletní přehled o fungování jejich fotovoltaiky.

Woltair spouští mobilní aplikaci, která usnadní instalaci tepelného čerpadla a fotovoltaiky. Solárníkům přinese i komplexní monitoring

Společnost Woltair se dlouhodobě zasazuje o zefektivnění přestupu českých domácností na obnovitelné energie a nová mobilní aplikace Woltair pro koncové zákazníky je dalším důležitým krokem na této cestě. 

Společnost Woltair se dlouhodobě zasazuje o zefektivnění přestupu českých domácností na obnovitelné energie a nová mobilní aplikace Woltair pro koncové zákazníky je dalším důležitým krokem na této cestě. 

Konec tápání

Zákazníky, kteří si nechávají instalovat tepelné čerpadlo nebo fotovoltaickou elektrárnu, snadno provede celým procesem instalace. Přímo v aplikaci získají zákazníci přehled všech úkonů a termínů, přístup k nabídkám a dokumentům i možnost posílat své požadavky nebo přikládat k zakázce fotografie. Aplikace umožní také jednoduše podepsat smlouvu.  

„Naše digitální platforma Superfix pro montážní techniky zvýšila jejich efektivitu trojnásobně a nyní přinášíme výrazné zpřehlednění celého procesu instalace i pro koncové zákazníky. Víme, že celá realizace může být komplikovaná, proto jsme na vývoji aplikace spolupracovali přímo se zákazníky a sbírali jejich požadavky, aby byl její smysl co největší,“ popisuje za Woltair Albert Soukup, Head of Consumer Innovation. 

Fotovoltaika jako na dlani

Úspěšným dokončením instalace však přínos nové mobilní aplikace zdaleka nekončí. Majitelům fotovoltaických elektráren dodá totiž komplexní přehled o aktuální výrobě, spotřebě, ekologickém přínosu i ekonomické návratnosti investice. Všechny tyto informace získají v aplikaci majitelé solárních elektráren se střídači GoodWe, Solax a Growatt.  

Těmito funkcemi Woltair reaguje na neuspokojivý stav současných mobilních aplikací, které nabízejí zahraniční výrobci solárních panelů. „Naše mobilní aplikace nabízí nejen moderní a přehledný design, ale oproti běžně dostupným aplikacím je také plně v češtině, a navíc umožňuje přistupovat k datům z FVE z více mobilních zařízení současně,“ popisuje Soukup.   

Nová éra hospodaření s energií

První verze mobilní aplikace není přitom ani zdaleka konečnou. Woltair má vlastní dedikovaný vývojový tým, který bude aplikaci zdokonalovat a zároveň přidávat nové a nové funkce. Ještě letos přibude monitorování tepelného čerpadla vlastní značky REWOLO (dříve WLTR) a v příštím roce například řízení přetoků z fotovoltaiky.    

„Naší dlouhodobou vizí je umožnit domácnostem podstatně efektivněji nakládat s energií, její výrobou i spotřebou. S rozšiřováním tepelných čerpadel, fotovoltaik, elektroaut a nabíjecích stanic i chytrých domácích spotřebičů možnosti optimalizace energetického hospodaření porostou. Právě mobilní aplikace Woltair by v tom měla hrát brzy hlavní roli,“ dodává Soukup.   

V prvním kvartálu roku 2024 chce Woltair aplikaci otevřít také pro ostatní trhy, kde operuje, tj. pro Polsko, Itálii a Německo.

Nová mobilní aplikace Woltair je k dispozici zdarma ke stažení na Google Play i App Store. Více informací najdete na www.woltair.cz/mobilni-aplikace-woltair

Hledáte řešení na míru svému domu a spotřebě?

Spustit kalkulačku